+45 2284 4937 info@foodcombi.dk

Plantemælk er et godt alternativ til komælk, hvis du er veganer eller laktoseintolerant, men det er også et sundt og næringsrigt alternativ til alle os andre. Derudover er det tilmed både nemt og sjovt (hvis du spørger mig… :-)). Og afhængig af typen, kan det også gøres ganske billigt.

Her har jeg samlet en række af mine favorit-plantemælk. Prøv at eksperimentere dig frem og se, hvad der kan fungere bedst for dig.

Mandelmælk:

  • 150 gram mandler – lægges i blød natten over i koldt vand, der lige dækker
  • 1 liter vand
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk vaniljesukker

Alle ingredienserne blendes og hvis du gerne vil have den mere fin kan den sies gennem et viskestykke eller en finmasket si. Herefter er det klar til at blive hældt på flaske og drikkes. Mælken kan holde sig på køl i 3-4 dage og skal rystes inden brug.

Havremælk:

  • 100 gram havregryn
  • 1 liter vand
  • 1 knivspids salt

Alle ingredienser blendes. Havremælk skal drikkes den dag, det bliver lavet, da det ellers klistrer sammen.

Cashewmælk:

  • 150 gram cashewnødder – lægges i blød natten over
  • 1 liter vand
  • 1 knivspids salt

Alle ingredienser blendes og hvis du gerne vil have den mere fin kan den sies gennem et viskestykke eller en finmasket si. Herefter er det klar til at blive hældt på flaske og drikkes. Mælken kan holde sig på køl i 3-4 dage og skal rystes inden brug.

Rismælk:

  • 1 dl kogte ris
  • 9 dl vand
  • 3 dadler uden sten eller 1 spsk god honning
  • 1 knivspids salt

Alle ingredienser blendes og hvis du gerne vil have den mere fin kan den sies gennem et viskestykke eller en finmasket si. Herefter er det klar til at blive hældt på flaske og drikkes. Mælken kan holde sig på køl i 3-4 dage og skal rystes inden brug.

Sojamælk:

  • 250 gram sojabønner lægges i blød natten over i 1 liter koldt vand, der efter iblødsætning hældes fra

Bønnerne blendes med 1 liter frisk kold vand. Herefter sies det i en finmasket sigte i 20-25 minutter. Sojamælken koges i 20 minutter ved svag varme – pas på det ikke brænder på. Hældes efterfølgende på flaske og sættes på køl. Kan holde sig i 3-4 dage og rystes inden brug.

Sesammælk:

  • 1 dl sesamfrø – lægges i blød natten over i koldt vand, der lige dækker
  • 6 dl vand
  • 3 dadler uden sten eller 1 spsk god honning
  • 1 knivspids salt

Alle ingredienser blendes og hvis du gerne vil have den mere fin kan den sies gennem et viskestykke eller en finmasket si. Herefter er det klar til at blive hældt på flaske og drikkes. Mælken kan holde sig på køl i 3-4 dage og skal rystes inden brug.