+45 2284 4937 info@foodcombi.dk

I efteråret er hyldebær i sæson, og de er fyldt med A- og E-vitamin, kalium og zink. De egner sig godt til både saft og suppe, hvor de kan give varme på de kølige dage. Her kan du se en opskrift, der både kan bruges til suppe og saft.

I rå form indeholder hyldebær stoffer, der kan udvikle giftig cyanid (også kaldet blåsyre). Derfor er det vigtigt, at de koges i 20 minutter før man spiser dem. Af den grund egner de sig ikke til smoothies eller som kapers.

Hyldebærsuppe og -saft

Det skal du bruge:

  • 1 kg hyldebær uden store grove stængler
  • 5 æbler, hvor kernehuset er skåret fra
  • 5 dl vand
  • 500 gram sukker
  • Saften fra 1/2 citron

Kog hyldebær, æbler og vand i mindst 20 minutter. Bær og æbler sies fra i et dørslag med et rent klæde i bunden, hvorefter saften hældes tilbage i gryden og tilsættes sukker og citronsaft mens den får et let opkog. Nu kan du hælde saft/suppe på rene skoldede flasker, der skal lukkes straks.