FODMAP / KOSTMAP
Vi kalder det KOSTMAP, fordi vi kombinerer kostkombinering og FODMAP.
Det vil sige, vi bruger principperne om ikke at blande proteiner og kulhydrater i samme måltid og vælger madvarer fra LOW FODMAP gruppen i en periode.
At følge principperne for FODMAP betyder, at man i en periode udelukker kulhydrater, der indeholder bestemte mængder af sukkerarter. Man mindsker dermed risikoen for, at der opstår gæring i tarmene.
FODMAP’s faglige oprindelse
Fermenterbare Oligosakkarider,
Disakkarider, Monosakkarider And Polyoler
Et hold forskere fra Monash University i Australien fandt i starten af 2010 frem til en diæt, der specifikt var rettet mod patienter med irritabel tyktarm.
Professor Peter Gibson, der stod i spidsen for programmet, kaldte systemet for FODMAP.
Hvordan kommer du i gang?
Er du interesseret i at påbegynde en kostomlægning, sender du en mail med dine kontaktoplysninger, så finder vi sammen ud af, hvordan vi starter dit forløb op.